Documentals i projectes etnogràfics

Diables d’Argentona 14 anys jugant amb foc

Breu document visual en motiu dels 14 anys de la colla de Diables d’Argentona, i que va ser codirigit amb el director de cinema colombià Tayo Cortés.

València, Istanbul, Tessalònica, Kabul

Projecte de Mapasonor al voltant del músic valencià Efrén López, el qual acompanyen en un viatge per Turquia i Grècia a la recerca de les tradicions que marquen la seva música. Un llarg trajecte, per on Efrén conversa i toca amb diferents músics representatius de les músiques populars d’aquestes zones, fent emergir les similituds, no només musicals, entre les tradicions de tota la Mediterrània i més enllà. Un viatge que vaig tenir la sort de compartir durant la seva estada a Creta, on apart d’acollir-los, vaig introduir-los dins la cultura cretenca.

Veus i sons de la Mediterrània a Creta

Rodatge a Axos (Creta), l'agost del 2012. (Fotografia J. Rabasseda)

L’antropòleg i el pastor. Rodatge a Axos (Creta), l’agost del 2012. (Fotografia J. Rabasseda)

Participació com investigador i intèrpret en la segona part del projecte documental dirigit pels etnomusicòlegs Jaume Ayats i Joaquim Rabasseda, centrat en les veus i els sons de la Mediterrània, i que actualment es troba en fase de rodatge. Una coproducció del Museu de la Mediterrània i la Casa de les Llengües que ja compta amb un primer capítol dedicat a la Mediterrània occidental.

Exposició “Fer festa a Argentona”

Comissari de l’expoCartellsició conjuntament amb Martí Marfà. “Fer festa” recorre les iniciatives que han vitalitzat i transformat les nostres festes. Són iniciatives que tenen en comú la seva joventut i irreverència, la voluntat participativa i la potència creativa; saraus que han pres el carrer com a escenari principal; propostes festives no sempre ben rebudes i mai prou valorades. Un mosaic d’experiències viscudes o explicades que ens ajuden a entendre la vida social a l’Argentona dels darrers 60 anys.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>